+421 233 456 254

Všetko o nákupe

Často kladené otázky

Máme skladom takmer plný sortiment Barum a Continental, čiastočne Uniroyal a Semperit, Matador, Mitas, Michelin a ďalších značiek a to ako v osobných tak v nákladných a poľnohospodárskych pneu. Naše skladové zásoby tvorí stále cez 20000 pneumatík, preto sme schopní dodať bežné rozmery ihneď alebo do druhého dňa.

 

BELGICKO1,6mm

NÓRSKO1,6mm

BULHARSKO1,6mm

POĽSKO1,6mm

ČR1,6mm

PORTUGALSKO1,6mm

DÁNSKO1,6mm

RAKÚSKO1,6mm

FÍNSKO1,6mm

GRÉCKO1,6mm

FRANCÚZSKO1,6mm

SLOVENSKO1,0mm

CHORVÁTSKO1,0mm

SLOVINSKO1,6mm

TALIANSKO1,6mm

ŠPANIELSKO1,6mm

MAĎARSKO1,0mm

ŠVÉDSKO1,6mm

NEMECKO1,6mm

VEĽKÁ BRITÁNIA1,6mm

HOLANDSKO1,6mm

 

Samozrejme, tovar objednaný v našom obchode zaplatíte až pri dodaní. Možné je aj tovar uhradiť vopred kartou cez zabezpečenú platobnú bránu.

Hranicou prezúvania sezónnych pneu je 7 °C. Pod touto hranicou letné pneumatiky tuhnú a strácajú priľnavosť k vozovke. Tým sa zvyšuje riziko nehody. Pokiaľ teda denné teploty klesnú pod 7 °C, nastáva pre motoristu ten pravý čas prezuť na zimné pneumatiky. Krajne neodporúčame čakať až na poslednú chvíľu. Vyhnete sa tak tradičným návalom v pneuservisoch, ale hlavne predídete riziku nehody, ktoré je vo chvíli napadnutia prvého snehu či príchodu prvých mrazov najvyššie. Na jar je hranica rovnaká - pokiaľ celodenné teploty dlhodobo stúpnu nad 7 °C. Dlhodobo preto, že musíte počítať s možnosťou jarných mrazíkov.

V žiadnom prípade. Na jednej náprave musia byť identické pneumatiky. Tzn. rovnakého výrobcu, dezénu aj rozmeru. Na rôznych nápravách môžu byť pneumatiky rôzne, ale rovnakej konštrukcie. Teda radiálne. Neodporúčame však používať napr. na prednej náprave smerové pneu (so šípovitým dezénom) a na zadnej nesmerové pneu. Môže to negatívne ovplyvniť správanie auta na vozovke.

Plná zákonná záručná doba je dva roky od zakúpenia. Predĺžená záručná doba platí ďalších 12 mesiacov, maximálne však päť rokov od dátumu výroby.

Rozmer určený pre vaše vozidlo máte uvedený v jeho technickom preukaze. Tu máte tiež uvedené alternatívne rozmery schválené výrobcom. Databázy schválených aj alternatívnych rozmerov nájdete v technickom radcovi.

Pri použití neschváleného rozmeru (nemáte ho uvedený vo veľkom technickom preukaze) sa vystavujete riziku postihu zo strany polície, problémom na STK a problémom s poisťovňami. Pokiaľ chcete legálne používať neschválený rozmer, musíte požiadať dopravný odbor mesta či obce o vykonanie zmeny v technickom preukaze.

Jednoznačne neodporúčame a vyhláška to ani neumožňuje.

Povinnosť použiť zimné pneu – zákon č. 361/2000 Zb. v znení novely č. 133/2011 Zb.

Novela cestného zákona č. 361/2000 Zb. z roku 2011 ukladá novo povinnosť použiť zimné pneumatiky (značené M+S) pri prevádzke vozidiel na pozemných komunikáciách od 1.11. do 31.3. pokiaľ sa na ceste vyskytuje súvislá vrstva snehu, ľadu alebo námrazy alebo možno vzhľadom na aktuálne počasie predpokladať, že by tam mohla byť.

Dopravné značky ukladajúce povinnosť použiť zimné pneumatiky (vločka) zostávajú v platnosti, ale ich použitie asi bude menej časté. Nové ustanovenie zákona teda dáva určitú voľnosť jazdiť na letných pneumatikách počas horúcich slnečných zimných dní, ale je prísnejšie v nepriaznivom chladnom počasí, keď sa musia používať zimné pneumatiky na všetkých typoch ciest.

Odporúčame používať zimné pneumatiky vždy vo vyššie uvedenom termíne. Nikdy sa nedá s istotou predvídať ako vyzerá počasie na druhom konci republiky alebo ako bude zajtra. Jazda bez zimných pneumatík je riskantná a môže ohroziť váš život. Navyše sa môžete v prípade spôsobenia dopravnej nehody dostať do komplikácií ako s políciou kvôli porušeniu vyššie spomínaného zákona, tak s poisťovňou ktorá bude pri zisťovaní vášho nároku na poistné plnenie posudzovať či bolo nutné v konkrétnej situácii zimné pneumatiky použiť alebo nie.

Pneumatiky homologované podľa tohto zákona sú v našom e-shope jasne označené štítkom „schválené na použitie v zime“.

Zaujímavosťou je aj vyhláška 341/2002 Zb. o schvaľovaní technického stavu vozidiel. Tá ukladá povinnosť použiť pneumatiky s rýchlostným indexom rovnakým alebo väčším ako je maximálna povolená rýchlosť vozidla (obvykle index uvedený v technickom preukaze). V § 21 potom upresňuje, že pri použití zimných pneumatík je možné použiť aj pneumatiky s rýchlostným indexom nižším, vodič však nesmie prekročiť maximálnu konštrukčnú rýchlosť pneumatiky (značenú rýchlostným indexom) a treba na túto skutočnosť upozorniť dodatkovým označením formou nálepky, ktorá musí byť v zornom poli vodiča. Údaj na nálepke stanovuje najvyššiu prípustnú rýchlosť vozidla s namontovanými zimnými pneumatikami, ktorá nesmie byť pri prevádzke vozidla prekročená.

Doslovné znenie zákona č. 133/2011 Zb. § 40a:

(1) V období od 1. novembra do 31. marca, ak
- a) sa na pozemnej komunikácii nachádza súvislá vrstva snehu, ľad alebo námraza, alebo
- b) možno vzhľadom na poveternostné podmienky predpokladať, že sa na pozemnej komunikácii počas jazdy môže vyskytovať súvislá vrstva snehu, ľad alebo námraza, možno použiť motorové vozidlo na jazdu v prevádzke na pozemných komunikáciách iba za podmienky použitia zimných pneumatík, a to u motorových vozidiel s maximálnou prípustnou hmotnosťou nepresahujúcou 3 500 kg na všetkých kolesách a u motorových vozidiel s maximálnou prípustnou hmotnosťou prevyšujúcou 3 500 kg na všetkých kolesách hnacích náprav s trvalým prenosom hnacej sily. Zimné pneumatiky podľa prvej vety musia mať hĺbku dezénu hlavných dezénových drážok alebo zárezov najmenej 4 mm a pri motorových vozidlách s maximálnou prípustnou hmotnosťou presahujúcou 3 500 kg najmenej 6 mm.

(2) Ustanovenie odseku 1 sa nepoužije pre náhradnú pneumatiku použitú v prípade núdzového dojazdu.

 

 

To záleží na tom, v akých podmienkach vozidlo prevažne používate. Vždy sa ale treba pozrieť do veľkého technického preukazu či tam máte povolený iný variant. Pre zimné podmienky - sneh či roztápajúci sa sneh sú vhodnejšie užšie zimné pneumatiky, ktoré sa lepšie prerezávajú k pevnému podkladu a zaisťujúcemu lepší záber. Pokiaľ vaše vozidlo v zime používate predovšetkým v meste či na diaľniciach s prevažne suchými či vlhkými vozovkami, sú vhodnejšie širšie zimné pneumatiky.

Hľadanie v e-shope je vytvorené tak, aby ste našli potrebný rozmer diskov pre vaše auto. Pokiaľ tu svoje auto nenájdete, radi vám telefonicky alebo cez email poradíme.

Skratka RF alebo tiež XL označuje takzvane zosilnenú pneumatiku. Táto pneumatika má oproti klasickým pneu zosilnenú konštrukciu = väčšiu nosnosť a je vhodná obzvlášť MPV alebo podobné automobily.

Nevyváženosť kolesa, jediná možnosť ako sa tohto javu zbaviť je navštíviť dobrý pneuservis.

Toto je spôsobené príliš vysokým tlakom vzduchu v pneu. Naopak pri nízkom tlaku sú ojazdené vonkajšie strany a vnútorná časť je výrazne lepšia.

Áno, ale iba tie, ktoré sú na to určené a to sú tie, ktoré majú na bočnici nápis REGROVABLE, čo sú prevažne pneumatiky pre nákladné automobily. U osobných vozidiel a dodávok je to zakázané. Osobné a dodávkové pneumatiky nie sú na prerezávanie ani konštrukčne stavané, preto tu nikdy neexperimentovať!

Cenový rozdiel medzi protektormi a novými pneumatikami v ekonomickej triede nie je zvlášť výrazný, nehľadiac na oveľa nižší kilometrový výkon a výrazne zhoršené jazdné vlastnosti pneu. Hoci sú celoprotektory (protektorovaný je aj bok pneumatiky) výrazne kvalitnejšie ako v minulosti, väčšinou sa stále používajú rovnaké zmesi pre letné aj zimné pneumatiky, čo v súčasnej dobe nezodpovedá vysokým štandardom kladeným na moderné pneumatiky a automobily. U pneumatík sa ale neopotrebováva len behúň pneumatiky, ale aj kostra, ktorá pri protektorovaní nie je obnovená a zostáva tak opotrebovaná. U protektorov nemožno zaručiť, že kostra všetkých 4 pneumatík je identická podľa značky, veku atď. - potom si teda zakúpite obnovené pneumatiky rovnakého vzhľadu, ale rozdielnych vlastností. Z toho plynúcou nevýhodou je aj nižšia rýchlostná kategória u protektorov oproti novým pneu. Inak neodporúčame používať protektory zvlášť na prednú riadiacu nápravu. Z toho dôvodu odporúčame zvoliť radšej ekonomickú triedu pneumatík než protektory, ktoré stoja často len o 4 € menej a neriskovať tak svoju bezpečnosť a zdravie.

Pre správnu účinnosť zimných pneu na vašom aute je nutné používať pneumatiky s dezénom vyšším ako 4 mm. Čím je pneumatika viac ojazdená, tým sa predlžuje brzdná dráha vášho vozidla a to zvlášť na mokrom povrchu alebo na snehu. Zimné pneumatiky s dezénom nižším sú potom vhodné napr. pre dojazd v lete. Upozorňujeme však na zhoršené jazdné vlastnosti, najmä predĺženie brzdnej dráhy a väčšiu hlučnosť. Pre porovnanie: Nové pneumatiky majú 8-9 mm dezén.

Pri objednaní pneumatík a diskov vám pneumatiky obujeme a vyvážime. Túto možnosť môžete v košíku povoliť alebo zamietnuť. Za 1 koleso zaplatíte iba 4,03 € vrátane DPH bez ohľadu na veľkosť pneu. Ušetríte tým cca 16-40 €. Montáž vykonávame na najmodernejších strojoch. Ponuka platí iba pri objednaní cez internetový obchod.

Tlak v pneumatikách kontrolujte každých štrnásť dní alebo aspoň raz za mesiac, predovšetkým pred dlhšou rýchlou jazdou. Správny tlak je významným faktorom z hľadiska bezpečnosti aj životnosti pneumatiky. Táto kontrola by mala byť vykonávaná "za studena" (pred jazdou majú pneumatiky teplotu okolia). Nezabudnite tiež na rezervu (tú môžete preventívne nahustiť o niečo viac) a držte sa odporúčaní výrobcu auta. Pri každej výmene pneumatiky je potrebné vymeniť aj ventil. Zaručuje totiž vzduchotesnosť a prispieva k životnosti pneumatiky. Vplyvom odstredivej sily dochádza k jeho opotrebovaniu. Správne vyváženie kolies je dôležité na potláčanie vibrácií. Pomáha zabraňovať predčasnému opotrebovaniu pneumatík, ale aj závesov, riadenia a ložísk kolies. Skontrolujte geometriu vozidla a rovnako tak aj geometriu náprav (zbiehavosť a odklon). Tým sa môžete vyhnúť nepravidelnému alebo abnormálne rýchlemu opotrebovaniu pneumatík. Zlá geometria spôsobuje abnormálne opotrebenie.

Záleží na jednotlivých značkách výrobcov. Pri väčšej šírke pneumatiky sa môže stať, že je na pneumatike o jednu drážku viac. Väčšinou sa to mení od rozmeru 205/55 R16.

Prečo nakupovať u nás

Expresné dodanie tovaru

Väčšinu tovaru vám doručíme do 48 hodín od objednania (pri objednaní do 15 hodín). Ostatný objednaný tovar vám doručíme od 2 do 5 pracovných dní od potvrdenia objednávky (v prípade menej bežných typov termín dodania vždy upresníme, prípadne navrhneme alternatívy).

Tovar zasielame prostredníctvom prepravnej firmy GLS: www.gls-czech.com, GEIS: www.geis-group.cz a TOPTRANS: www.toptrans-cz. Informácie o zásielkach na hotline GLS: 774 773 260, GEIS: 951 277 777, TOPRANS : (Potrebujete číslo zásielky ktoré vám radi oznámime)

Záruka spokojnosti

Sme franchisový partner ContiTrade Services s.r.o., s viac ako 25 rokmi skúseností a spĺňame mimoriadne nároky na servis a kvalitu tovaru a služieb. Predovšetkým spokojnosť zákazníkov staviame nadovšetko.

Pre vašu spokojnosť a pre uľahčenie výberu tovaru po internete vám ponúkame

odborné poradenstvo pri výbere tovaru.

Dodanie na Slovensko

Pre zákazníkov zo Slovenskej republiky ponúkame aj možnosť objednať si tovar v našom e-shope.

Doprava tovaru na Slovensko trvá spravidla 2 dni.

Platba pri objednaní tovaru na Slovensko je možná iba prevodom v EUR (Kurz ČSOB - devízy nákup). Na našich stránkach sú uvedené ceny v EUR. Prepravu zaisťuje spoločnosť GLS.

Balné na Slovensko činí kvôli vyšším nákladom 8 € za 1-2 ks tovaru. Za 3 a viac kusov účtujeme 16 €.

Široký sortiment

V našej ponuke nájdete iba kvalitné pneumatiky, s plnou 2-ročnou zárukou a jasným pôvodom pre ČR a SR. Máme pre vás pripravených niekoľko tisíc letných a zimných pneumatík pre osobné, úžitkové, offroad a nákladné automobily a motocykle, poľnohospodárske stroje, priemyselné a špeciálne stroje.

Ďalej ponúkame plechové disky a alu disky. S výberom vhodných kolies vám radi poradíme. Všetky disky majú homologizáciu a sú schválené pre prevádzku v EÚ. Ku všetkým diskom vám v prípade potreby vystavíme typový list pre zápis do technického preukazu za poplatok 3,99 €.

Dopravné

Pri osobnom odbere dopravné neplatíte. Pri doručovaní tovaru prepravcom je cena prepravy od 3,22 € za balík v závislosti od veľkosti a hmotnosti zásielky.

Pri nákladných, poľnohospodárskych a EM/MPT pneu účtujeme dopravné, ktoré máme rozdelené do niekoľkých skupín podľa váhy a objemu.

V prípade zaslania prepravcom vám odporúčame si tovar nechať namontovať v kvalitnom pneuservise vo vašom okolí.

Kompletizácia kolies

Pokiaľ si kúpite pneu a disky, dostanete kolesá obuté a vyvážené. Platíte iba 6 € za použitý materiál (ventily a závažia) na 1 koleso. Pokiaľ nechcete pneu a disky skompletizovať, je možné túto službu v objednávke zrušiť. V cene kompletov je tento poplatok za materiál už zahrnutý.

Máme špičkovo vybavené pneuservisy strojmi, ktoré nemajú v každom pneuservise. Preto budú kolesá od nás vždy perfektne vyvážené.

A to najdôležitejšie

Vieme dobre, že ste to vy, kto nám umožňuje prosperovať. Všetko tomu podriaďujeme a kladieme vás vždy na prvé miesto.

Ako nakupovať

Vyberte si tovar

Tovar si môžete vybrať buď prezeraním katalógu (v ľavom stĺpci vyberte požadovanú kategóriu) alebo hľadaním (pod hornou lištou).

Vložte tovar do košíka

Ak už ste rozhodnutí, zvoľte v detailnom náhľade na tovar „VLOŽIŤ DO KOŠÍKA“. Na stránku košíka sa dostanete vždy aj stlačením „KOŠÍK“ v pravom hornom rohu obrazovky. Na tejto obrazovke môžete taktiež tovar z košíka mazať alebo pokračovať v nákupe.

Prejdite k pokladni

Z košíka pokračujte voľbou „VYPLNIŤ“ a „DOKONČIŤ OBJEDNÁVKU“ k pokladni. Teraz musíte zadať údaje potrebné na realizáciu dodávky: vaše meno a adresu (popr. sídlo firmy, IČO a DIČ, pokiaľ nakupujete na firmu) a váš telefón. Ak stlačíte „DOKONČIŤ OBJEDNÁVKU“, vaša objednávka bude zaslaná na vybavenie.

Metódy platby

V súčasnej dobe ponúkame platbu dobierkou pri prevzatí tovaru, platbu vopred prevodom na účet, platbu v hotovosti v predajni, platbu platobnou kartou.

Čo sa stane po objednávke?

Potvrdenie objednávky

Ak je tovar na sklade, sme schopní ho dodať do 1-2 pracovných dní až k vám domov. Pokiaľ máme tovar skladom a objednáte ho do 15:00 hod., bude tovar odoslaný ten istý deň. Tovar, ktorý nie je skladom je k dodaniu väčšinou do 2-5 dní. Pokiaľ ste zadali pri objednávke email, príde vám naň automaticky pri odoslaní zásielky číslo balíka.

Doručili sme vám tovar

Prepravná služba doručuje zásielky v pracovné dni Po-Pi od 8 do 17 hodín. Cez víkend nie je doručenie zásielok možné. V deň doručenia sa vám prepravná služba ozve a s vodičom si dohodnete čas, kedy vám zásielku privezie. Doba doručenia záleží na lokalite a trase vodiča prepravnej služby.

Potvrdenie záruky

Na zakúpené pneumatiky, alu diskov, iných diskov a príslušenstva je záruka 24 mesiacov.

Lehota na vrátenie tovaru

Ak objednávate ako súkromná osoba (teda nie na firmu), máte v súlade s ust. §1829 a nasl. zákona č. 89/2012 Zb. možnosť odstúpiť od zmluvy do 14 dní od prevzatia tovaru. U firiem vzájomnou dohodou.

Pokiaľ sa k tomu rozhodnete, prosíme kontaktujte nás najprv telefonicky alebo emailom s uvedením čísla objednávky, čísla faktúry, dátumu nákupu a vášho čísla účtu. Pri odbere a vrátení tovaru v kamennej predajni bude vrátenie peňazí vyriešené okamžite.

Tovar, ktorý sme vám zaslali prepravcom a budete ich zasielať späť na našu adresu, musí byť kompletný (vrátane príslušenstva a všetkej dokumentácie) a v stave, v akom ste ho prevzali pri dodávke. K tovaru priložte doklad o kúpe. Tovar vždy dobre zabaľte, aby nedošlo k jeho poškodeniu či inému znehodnoteniu počas prepravy alebo poškodeniu pôvodných obalov. Neposielajte tovar na dobierku. Tovar následne zašlite na našu adresu: MOJEPNEU s.r.o., Štěpánkovická 950/23, 74721 Kravaře. Sumu vám potom najneskôr do 7 dní prevedieme na váš účet. Pri zásielkach na Slovensko bude vrátená čiastka znížená o balné.

ĎAKUJEME ZA DÔVERU

Pokiaľ ste dočítali až sem, veríme, že sme aj vás presvedčili o tom, že nákupy u nás sú lacné, bezpečné a rýchle.

V prípade akýchkoľvek otázok, pripomienok alebo námetov nás prosím kontaktujte, všetky vaše podnety sú pre nás zdrojom inšpirácie pre ďalšie zlepšovanie našich služieb.